top of page

Rigbys 12. uge

Opdateret: 23. jan.


Endnu en uge er gået. En uge, der har båret præg af masser af succeser med min lille fyr.


Søndag var vi en tur på Nørager gods. Egentlig havde jeg en enetime med en dygtig kursist, hvis hund var klar til at komme på marken, men de manglede lidt vejledning i hvordan de kommer i gang. Da muligheden bød sig til, at jeg kunne tage Rigby med og måske give ham muligheden for at møde lidt fasaner, tog jeg den, og det endte med at blive en rigtig vellykket søndag formiddag. Udover at vejret var fantastisk, og kursisthunden artede sig præcis, som den skulle, så fandt Rigby også 4 fasaner, som havde han aldrig lavet andet. Han har aldrig mødt fasan før, men han var helt med på hvordan sådan en skal håndteres. Han blev ikke sluppet på marken, for det er vi slet ikke klar til! Men han fik en lang line på, og så ville jeg bare tage ham en tur op langs markskellet ikke så langt fra en udsætning, så han forhåbentlig bare kunne møde en fasan eller 2. På vej over marken for at komme over til skellet, begyndte han pludselig at vifte halen lavt og intenst, og BUM så stod han. Da jeg nærmede mig ham lettede et fasanpar. Vi gik videre over mod et stengærde, og det samme gentog sig. Og så én gang til i markskellet. Næsen fejler intet, han fangede færten lige med det samme, satte fuglene perfekt, og havde helt styr på hvor de var.



Grundtræningen hjemme glider også derudaf. Han er SÅ træningsklar uanset hvornår muligheden byder sig. Han melder sig ikke ud længere. Han virker ikke utryg i situationen. Halen kører bare og han byder sig til, gentagelse efter gentagelse. Og når hunden er sådan, så er det så meget nemmere gradvist at forme den adfærd, man ønsker, frem. En stor del af grundtræningen kan klares hjemme i haven eller på stuegulvet, og kan klares med ikke meget mere 10 min om dagen, og kan fint fordeles af flere sessioner af et par minutters varighed over dagen. Og gudskelov for det! For guderne skal da vide, at med fuldtidsjob, hundeskole og 2 små børn, så er det ikke tid jeg føler, jeg har mest af.


Her til aften nåede vi en omgang aftentræning efter aftensmaden. Jeg arbejder lige nu på 4 primære øvelser: apport, indkald, stopfløjt/rio, ro/passivitet. Til hver af de primære øvelser er en masse små øvelser eller delmomenter, der tilsammen styrker eller udgør den færdige primære øvelse.


Jeg filmede aftenens træning, for at vise et eksempel på hvordan vores træningssession f.eks. kan se ud.


bottom of page